Contact us on 0491 35 13 29 or info@fenavian.be

Nieuws

Nieuws

  • Het Ganda verhaal

    De familie Cornelis specialiseerde zich in ham, VLAM noteerde het familieverhaal. Wat vooraf ging In 1954 openen Roger Cornelis en Maria Mattheeuws een slagerij in Wetteren en in 1958 verhuizen ze deze naar Mariakerke bij Gent. In 1968 wordt de slagerij overgelaten en wordt Vleeshal Corma te Destelbergen geopend. Op…

    Lees meer
  • Fenavian sluit aan bij Unizo

    24/06/2020 Fenavian, de Belgische federatie van de vleesverwerkende industrie, en UNIZO maken vandaag bekend dat zijn een samenwerkingsovereenkomst afsluiten. De sectorfederatie vertegenwoordigt zo’n 180 KMO’s en is dé representatieve werkgeversorganisatie in een sector die zo’n 6000 mensen te werkt stelt en jaarlijks 2 miljard euro omzet draait en voor 900…

    Lees meer
  • Vlees.be moet misvattingen de wereld uit helpen

    De Belgische vleessector heeft de website vlees.be gelanceerd. Met deze website willen ze bezoekers informeren en een duidelijk en transparant overzicht bieden van de sector in al zijn facetten.“We vinden het belangrijk aan te tonen dat België tot de absolute wereldtop behoort op het vlak van duurzaamheid, traceerbaarheid en voedselveiligheid”,…

    Lees meer
  • ‘Not everybody can thrive on vegan or vegetarian diets’ – Dr. Frédéric Leroy

    One of the key visions set out in the European Commission’s Farm to Fork Strategy – which was published last month and is set to pave the way for the formation of the next Common Agricultural Policy (CAP) – is an intention to transition EU food consumption trends towards “a more…

    Lees meer
  • Eiwittransitie – interview Fenavian

    Er beweegt wat in de voedingssector. Terwijl de vleesconsumptie achteruit loopt, groeit het aandeel van plantaardige alternatieven. Maar de voedingsbedrijven zitten niet stil en bereiden zich voor op deze veranderende eetgewoonten. Vlees verliest aan populariteit, analyseert De Standaard in zijn weekendkrant. Vandaag eet de Belg ruim 8 procent minder vlees…

    Lees meer