Contact us on 0491 35 13 29 or info@fenavian.be

Nieuws

Nieuws

  • Mag je een veggiehamburger straks geen veggiehamburger meer noemen?

    Radio 1 De wereld van vandaag – 20/10/20 18:13 (duur: 07m 21s) Daarover stemt het Europees parlement deze week. De vleesindustrie vindt namelijk dat namen zoals “hamburger”, “salami” of “kippestukjes” enkel nog gebruikt mogen worden voor producten waar echt vlees in zit. Anneleen Vandewynckel, van Fenavian, de federatie van de…

    Lees meer
  • Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen

    Europese vee- en vleesorganisaties starten een campagne tegen het gebruik van vleesnamen voor vegetarische producten, schrijft Nieuwe Oogst. De Europese vakbond van de vleesindustrie Clitravi, boerderijdierfokkers Effab, pluimveesector Avec, boerenbelangenbehartigers Copa-Cogeca, slagers IBC en veehandelaren UECBV slaan de handen ineen om te voorkomen dat het Europese Parlement het gebruik van benamingen…

    Lees meer
  • Impact Covid-19 op de Belgische export van vleeswaren

      De Belgische export van vleeswaren kent in de eerste helft van 2020, vergeleken met dezelfde periode in 2019, een daling in volume alsook in waarde. Concreet betekent dit een daling met 7.800 ton (-7%) of 20,9 miljoen euro (-5%). Vanaf april is de daling opmerkelijk. In juni begint de situatie zich…

    Lees meer
  • Wist jij dat deze lekkere vleeswaren unieke Vlaamse streekproducten zijn?

    Vlaanderen heeft een rijke vleeswarentraditie. Denk maar aan Limburgse bloedworsten, Kempisch spek, Vlaamse gedroogde hesp… Stuk voor stuk zijn het ondertussen erkende streekproducten die de locavoor ongetwijfeld ook weet te smaken, van heerlijk broodbeleg tot verrassende culinaire gerechten. 1. Ham Vlaanderen kent heel wat tradities voor het maken van ham,…

    Lees meer
  • Het Ganda verhaal

    De familie Cornelis specialiseerde zich in ham, VLAM noteerde het familieverhaal. Wat vooraf ging In 1954 openen Roger Cornelis en Maria Mattheeuws een slagerij in Wetteren en in 1958 verhuizen ze deze naar Mariakerke bij Gent. In 1968 wordt de slagerij overgelaten en wordt Vleeshal Corma te Destelbergen geopend. Op…

    Lees meer