Fenavian 85 jaar jong – Ondernemen in vleeswarensector geen sprookje
Lees meerOp 17 juni werd in Antwerpen, waar het destijds begon, feest gevierd ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van Fenavian. Ontdek hier meer over onze algemene vergadering in thema van het 85-jarig bestaan.
Mag je een veggiehamburger straks geen veggiehamburger meer noemen?
Lees meerRadio 1 De wereld van vandaag – 20/10/20 18:13 (duur: 07m 21s) Daarover stemt het Europees parlement deze week. De vleesindustrie vindt namelijk dat namen zoals “hamburger”, “salami” of “kippestukjes” enkel nog gebruikt mogen worden voor producten waar echt vlees in zit. Anneleen Vandewynckel, van Fenavian, de federatie van de…
Vleeslobby start campagne tegen ‘culturele kaping’ vleesnamen
Lees meerEuropese vee- en vleesorganisaties starten een campagne tegen het gebruik van vleesnamen voor vegetarische producten, schrijft Nieuwe Oogst. De Europese vakbond van de vleesindustrie Clitravi, boerderijdierfokkers Effab, pluimveesector Avec, boerenbelangenbehartigers Copa-Cogeca, slagers IBC en veehandelaren UECBV slaan de handen ineen om te voorkomen dat het Europese Parlement het gebruik van benamingen…
Wist jij dat deze lekkere vleeswaren unieke Vlaamse streekproducten zijn?
Lees meerVlaanderen heeft een rijke vleeswarentraditie. Denk maar aan Limburgse bloedworsten, Kempisch spek, Vlaamse gedroogde hesp… Stuk voor stuk zijn het ondertussen erkende streekproducten die de locavoor ongetwijfeld ook weet te smaken, van heerlijk broodbeleg tot verrassende culinaire gerechten. 1. Ham Vlaanderen kent heel wat tradities voor het maken van ham,…
Het Ganda verhaal
Lees meerDe familie Cornelis specialiseerde zich in ham, VLAM noteerde het familieverhaal. Wat vooraf ging In 1954 openen Roger Cornelis en Maria Mattheeuws een slagerij in Wetteren en in 1958 verhuizen ze deze naar Mariakerke bij Gent. In 1968 wordt de slagerij overgelaten en wordt Vleeshal Corma te Destelbergen geopend. Op…