Contact us on 0474 36 97 58 or info@fenavian.be

Berichten

Nieuws

  • Eiwittransitie – interview Fenavian

    Er beweegt wat in de voedingssector. Terwijl de vleesconsumptie achteruit loopt, groeit het aandeel van plantaardige alternatieven. Maar de voedingsbedrijven zitten niet stil en bereiden zich voor op deze veranderende eetgewoonten. Vlees verliest aan populariteit, analyseert De Standaard in zijn weekendkrant. Vandaag eet de Belg ruim 8 procent minder vlees…

    Lees meer
  • Passie en vakmanschap voor Belgische vleeswaren

    08.11.2019 “Wil jij graag een schelleke hespenworst?” Voor velen onder ons was het als kind een vraag die we maar al te graag te horen kregen bij de beenhouwer. En zo bracht de nostalgie en het vakmanschap achter de Belgische vleeswaren ons bij Anneleen Vandewynckel, secretaris-generaal van Fenavian, de Federatie…

    Lees meer
  • Het geheim ham museum opende zijn deuren van 24 tot 27 october.

    Het geheim ham museum opende zijn deuren in het Groot Vleeshuis te Gent. Het Geheim Ham Museum opende gisteren zijn deuren in het Vleeshuis in Gent. Dit allemaal dankzij de samenwerking tussen VLAM, Fenavian en de campagne van Lekker Van Bij Ons die aanspoort om lokaler en bewuster te eten.…

    Lees meer
  • Bewerkt vlees en welvaartziekten

    Rood vlees is er als vers en als bewerkt vlees, dat laatste met name als vleeswaren.  Het bevat veel bouwstoffen en heeft en hoge voedingswaarde. Bewerkt vlees is vlees dat een verandering (bewerking) heeft ondergaan door pekelen, drogen, fermenteren, roken of een ander proces, om een specifiek vleesproduct te maken/bereiden, de smaak te…

    Lees meer
  • Wij blijven vechten voor onze beroepen!

    Juni 2018 We stuurden een open brief aan mevrouw Hilde Crevits, minister van onderwijs. #sharingiscaring Beste mevrouw Crevits, Geachte minister, Mogen onze leerlingen nog even genieten? Een aantal maanden geleden werd onze voedingssector en vooral de vleesverwerkende ambachten bijna letterlijk opgeschrikt door de nieuwe voedingsdriehoek. Daarbij werd vlees in dezelfde…

    Lees meer