Contact us on 0491 35 13 29 or info@fenavian.be

Nieuws

Nieuws

  • Wie beïnvloedt wat je eet?

    Welke impact hebben media en zelfverklaarde voedingsexperts op ons eetgedrag? Hoe kunnen voedingsdeskundigen effectiever communiceren over gezonde voeding? Dat willen Vlaamse wetenschappers uitzoeken. Maar moet dat samen met de voedingsindustrie? Heeft Kris –  ‘De Voedselzandloper’ – Verburgh zijn volk echt havermoutpap leren eten? Zitten Verburgh en Pascale Naessens met hun koolhydraatarme kost…

    Lees meer
  • Vleeswarenmakers vinden dat richtlijn voor gezonde broodjes verkeerd wordt weergegegeven

    Scholen moeten vlees en vleeswaren beperken in de brooddoos. Dit staat in de nieuwe richtlijnen voor broodjeslunch op school die het Vlaams Instituut Gezond Leven opstelde. De nieuwe richtlijnen werd opgesteld in samenspraak met onderwijspartners, vertegenwoordigers voor ouders en scholieren, de Unie van Belgische Cateraars, Nice, Fevia Vlaanderen, diëtisten en…

    Lees meer
  • Debriefing dierlijke producten

    De presentaties vindt u op deze pagina bron: Vlaamse overheid – DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Debriefing_Varkens_EU_190125 (1) Debriefing_Varkens_BE_190125 (1) Debriefing_Runds_EU_190125 (1) Debriefing_Rund_BE_190125 (1) Debriefing_Pluimvee_EU_190125 (1) Debriefing_Pluimvee_BE_190125 (1) Debriefing_Eieren_EU_190125 (1)

    Lees meer
  • Fenavian reactie gezonde broodjesmaaltijd

    Federatie van de Belgische vleeswarenmakers laat de ham niet van haar boterham halen: Nieuwe richtlijnen inzake gezonde broodjeslunch verkeerd uitgelegd Brussel, 29 januari 2019 – FENAVIAN reageert op de media-aandacht rond de nieuwe richtlijnen gezonde broodjes. De nieuwe richtlijnen die vandaag door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en Vlaams minister…

    Lees meer
  • Fenavian reageert in de pers op verkeerde informatie over vleeswaren

    Tijdens een uitzending van De Inspecteur op Radio 2 bracht men verslag uit van een smaaktest van droge worsten. Daar stelde men wat foutieve dingen: de fabricant steekt er suiker in voor de smaak, men steekt luizen in de droge worst, en ze zijn ultra bewerkt. Deze informatie klopte uiteraard…

    Lees meer