‘Not everybody can thrive on vegan or vegetarian diets’ – Dr. Frédéric Leroy
Read moreOne of the key visions set out in the European Commission’s Farm to Fork Strategy – which was published last month and is set to pave the way for the formation of the next Common Agricultural Policy (CAP) – is an intention to transition EU food consumption trends towards “a more…
Eiwittransitie – interview Fenavian
Read moreEr beweegt wat in de voedingssector. Terwijl de vleesconsumptie achteruit loopt, groeit het aandeel van plantaardige alternatieven. Maar de voedingsbedrijven zitten niet stil en bereiden zich voor op deze veranderende eetgewoonten. Vlees verliest aan populariteit, analyseert De Standaard in zijn weekendkrant. Vandaag eet de Belg ruim 8 procent minder vlees…
Fenavian défend le secteur – Les experts de la santé massacrent la viande transformée
Read moreIl n’empêche, la recommandation du CSS visant les viandes transformées passe mal auprès des producteurs. « La charcuterie ne constitue pas un groupe d’aliments homogènes », proteste Anneleen Vandewynckel, directrice de Fenavian, fédération des charcutiers. « Voilà nos jambons maigres, nos pâtés et nos boudins de haute qualité, peu chargés…
Bewerkt vlees en welvaartziekten
Read moreRood vlees is er als vers en als bewerkt vlees, dat laatste met name als vleeswaren. Het bevat veel bouwstoffen en heeft en hoge voedingswaarde. Bewerkt vlees is vlees dat een verandering (bewerking) heeft ondergaan door pekelen, drogen, fermenteren, roken of een ander proces, om een specifiek vleesproduct te maken/bereiden, de smaak te…
Wij blijven vechten voor onze beroepen!
Read moreJuni 2018 We stuurden een open brief aan mevrouw Hilde Crevits, minister van onderwijs. #sharingiscaring Beste mevrouw Crevits, Geachte minister, Mogen onze leerlingen nog even genieten? Een aantal maanden geleden werd onze voedingssector en vooral de vleesverwerkende ambachten bijna letterlijk opgeschrikt door de nieuwe voedingsdriehoek. Daarbij werd vlees in dezelfde…
Become a member?
Sign up!