24/06/2020 Fenavian, de Belgische federatie van de vleesverwerkende industrie, en UNIZO maken vandaag bekend dat zijn een samenwerkingsovereenkomst afsluiten. De sectorfederatie vertegenwoordigt zo’n 180 KMO’s en is dé representatieve werkgeversorganisatie in een sector die zo’n 6000 mensen te werkt stelt en jaarlijks 2 miljard euro omzet draait en voor 900…
De Belgische vleessector heeft de website vlees.be gelanceerd. Met deze website willen ze bezoekers informeren en een duidelijk en transparant overzicht bieden van de sector in al zijn facetten.“We vinden het belangrijk aan te tonen dat België tot de absolute wereldtop behoort op het vlak van duurzaamheid, traceerbaarheid en voedselveiligheid”,…
One of the key visions set out in the European Commission’s Farm to Fork Strategy – which was published last month and is set to pave the way for the formation of the next Common Agricultural Policy (CAP) – is an intention to transition EU food consumption trends towards “a more…
Er beweegt wat in de voedingssector. Terwijl de vleesconsumptie achteruit loopt, groeit het aandeel van plantaardige alternatieven. Maar de voedingsbedrijven zitten niet stil en bereiden zich voor op deze veranderende eetgewoonten. Vlees verliest aan populariteit, analyseert De Standaard in zijn weekendkrant. Vandaag eet de Belg ruim 8 procent minder vlees…
08.11.2019 “Wil jij graag een schelleke hespenworst?” Voor velen onder ons was het als kind een vraag die we maar al te graag te horen kregen bij de beenhouwer. En zo bracht de nostalgie en het vakmanschap achter de Belgische vleeswaren ons bij Anneleen Vandewynckel, secretaris-generaal van Fenavian, de Federatie…