Contact us on 0474 36 97 58 or info@fenavian.be

Berichten

Nieuws

  • Wist jij dat deze lekkere vleeswaren unieke Vlaamse streekproducten zijn?

    Vlaanderen heeft een rijke vleeswarentraditie. Denk maar aan Limburgse bloedworsten, Kempisch spek, Vlaamse gedroogde hesp… Stuk voor stuk zijn het ondertussen erkende streekproducten die de locavoor ongetwijfeld ook weet te smaken, van heerlijk broodbeleg tot verrassende culinaire gerechten. 1. Ham Vlaanderen kent heel wat tradities voor het maken van ham,…

    Lees meer
  • Het Ganda verhaal

    De familie Cornelis specialiseerde zich in ham, VLAM noteerde het familieverhaal. Wat vooraf ging In 1954 openen Roger Cornelis en Maria Mattheeuws een slagerij in Wetteren en in 1958 verhuizen ze deze naar Mariakerke bij Gent. In 1968 wordt de slagerij overgelaten en wordt Vleeshal Corma te Destelbergen geopend. Op…

    Lees meer
  • Fenavian sluit aan bij Unizo

    24/06/2020 Fenavian, de Belgische federatie van de vleesverwerkende industrie, en UNIZO maken vandaag bekend dat zijn een samenwerkingsovereenkomst afsluiten. De sectorfederatie vertegenwoordigt zo’n 180 KMO’s en is dé representatieve werkgeversorganisatie in een sector die zo’n 6000 mensen te werkt stelt en jaarlijks 2 miljard euro omzet draait en voor 900…

    Lees meer
  • Vlees.be moet misvattingen de wereld uit helpen

    De Belgische vleessector heeft de website vlees.be gelanceerd. Met deze website willen ze bezoekers informeren en een duidelijk en transparant overzicht bieden van de sector in al zijn facetten.“We vinden het belangrijk aan te tonen dat België tot de absolute wereldtop behoort op het vlak van duurzaamheid, traceerbaarheid en voedselveiligheid”,…

    Lees meer
  • ‘Not everybody can thrive on vegan or vegetarian diets’ – Dr. Frédéric Leroy

    One of the key visions set out in the European Commission’s Farm to Fork Strategy – which was published last month and is set to pave the way for the formation of the next Common Agricultural Policy (CAP) – is an intention to transition EU food consumption trends towards “a more…

    Lees meer