Contact us on 0474 36 97 58 or info@fenavian.be

Breydel pioneer in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Breydel pioneer in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen
16/01/2015 Melissa Augello

Breydel brengt duurzaamheidsverslag uit

Je hoort steeds vaker over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (=MVO). Maar vaak blijft dat bij loze woorden. De Federatie van de Belgische Vleeswarenmakers (Fenavian) en enkele pilootbedrijven waaronder Breydel wilden dit tastbaar maken met het MVO-project. Via een duurzaamheidsverslag maakt Breydel zijn inspanningen zichtbaar als inspiratiebron.

Duurzaam ondernemen is een vaak gebruikte term. Breydel geeft er ook zeer concreet inhoud aan: sinds jaar en dag is er aandacht voor het sociale klimaat binnen de onderneming, de omgeving, milieu en energie. Zo heeft Breydel 6 jaar geleden, bij de start van de nieuwbouw, extra ingezet op milieupreventie en energiezuinigheid.

Het duurzaamheidsverslag is een duidelijk statement: bij Breydel gaat men voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Breydel wil met dit duurzaamheidsverslag vooral een spiegel voorhouden, de balans opmaken van haar inspanningen en continu investeren in personeel, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen!
Ook wil Breydel andere vleeswarenbedrijven inspireren om maximaal gebruik te maken van de MVO-criteria die reeds toonbaar zijn via de BRC- of IFS-standaard.

Hoe kwam het verslag tot stand?

Dit duurzaamheidsverslag is het resultaat van een mooie samenwerking tussen Fenavian, enkele bedrijven uit de sector, een specialist terzake en het Europees Sociaal Fonds (ESF).
Elke partij kon aangeven welke uitdagingen hij zag als prioriteiten voor de sector in het streven naar duurzaamheid. Vervolgens werd deze informatie gebundeld in een matrix, voor prioritaire thema’s werden indicatoren gezocht waarmee het betreffende thema kan worden gemonitord en de realisatie inzichtelijk kon worden gemaakt.
Dit duurzaamheidsverslag en de identificatie van de MVO-kernthema’s werken drempelverlagend voor vleeswarenbedrijven om met MVO aan de slag te gaan.

Ontdek het duurzaamheidsverslag hieronder!
Breydel duurzaamheidsverslag

0 Reacties

Laat een reactie achter