Bringing Evidence-bAseD food Chain solutions to prevent and RedUce food waste related to Marketing standards, and deliver climate and circularity co-Benefits
Promouvoir des solutions evidence-based afin de réduire le gaspillage alimentaire grâce à des normes de marketing liées au climat et à la circularité.
VLAIO (Agentschap Innoveren en Ondernemen)
Agentschap van de Vlaamse Overheid voor het stimuleren en ondersteunen van innovatie en ondernemerschap in Vlaanderen.
Federation of the European Meat Processing Industry www.clitravi.eu
Autorités politiques
Alimento
Alimento regroupe les services sectoriels pour les entreprises alimentaires, leurs employés, les boulangers et l’éducation. Vous pouvez vous adresser à eux pour des formations, des conseils en matière de personnel et d’organisation, des avantages financiers et une pension complémentaire.
www.alimento.be
Ter Groene Poorte
Une école d’alimentation reconnue à Bruges, pour les futurs gastronomes et spécialistes de l’alimentation.
Boulangerie, boucherie, école hôtelière
www.tergroenepoorte.be
Phytome
Phytochemicals to reduce nitrite in meat products www.phytome.eu
The PHYTOME project (Phytochemicals to reduce nitrite in meat products) is a major EU co-funded research project that has started the first of December 2012 and aims to develop innovative meat products in which the food additive nitrite has been replaced by natural compounds originating from fruits and vegetables. These biologically active compounds, also referred to as phytochemicals, are known to contribute to improved gut health and are added to the meat as natural extracts.
Fenavian est partenaire dans ce projet de recherche.