Contact us on 0491 35 13 29 or info@fenavian.be

Nieuws

Nieuws

  • Vleeswarenmakers vinden dat richtlijn voor gezonde broodjes verkeerd wordt weergegegeven

    Scholen moeten vlees en vleeswaren beperken in de brooddoos. Dit staat in de nieuwe richtlijnen voor broodjeslunch op school die het Vlaams Instituut Gezond Leven opstelde. De nieuwe richtlijnen werd opgesteld in samenspraak met onderwijspartners, vertegenwoordigers voor ouders en scholieren, de Unie van Belgische Cateraars, Nice, Fevia Vlaanderen, diëtisten en…

    Lees meer
  • Debriefing dierlijke producten

    De presentaties vindt u op deze pagina bron: Vlaamse overheid – DEPARTEMENT LANDBOUW & VISSERIJ Debriefing_Varkens_EU_190125 (1) Debriefing_Varkens_BE_190125 (1) Debriefing_Runds_EU_190125 (1) Debriefing_Rund_BE_190125 (1) Debriefing_Pluimvee_EU_190125 (1) Debriefing_Pluimvee_BE_190125 (1) Debriefing_Eieren_EU_190125 (1)

    Lees meer
  • Fenavian reactie gezonde broodjesmaaltijd

    Federatie van de Belgische vleeswarenmakers laat de ham niet van haar boterham halen: Nieuwe richtlijnen inzake gezonde broodjeslunch verkeerd uitgelegd Brussel, 29 januari 2019 – FENAVIAN reageert op de media-aandacht rond de nieuwe richtlijnen gezonde broodjes. De nieuwe richtlijnen die vandaag door Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en Vlaams minister…

    Lees meer
  • Fenavian reageert in de pers op verkeerde informatie over vleeswaren

    Tijdens een uitzending van De Inspecteur op Radio 2 bracht men verslag uit van een smaaktest van droge worsten. Daar stelde men wat foutieve dingen: de fabricant steekt er suiker in voor de smaak, men steekt luizen in de droge worst, en ze zijn ultra bewerkt. Deze informatie klopte uiteraard…

    Lees meer
  • Reactie Fenavian: nieuwe voedingsdriehoek is een gemiste kans

    Fenavian, federatie van de vleeswarenmakers, wenst te reageren op de publicatie van de actieve voedingsdriehoek door VIGeZ. De sectorfederatie stelt zich ernstige vragen bij zowel de inhoud als de vorm van het model en het proces waarmee de nieuwe voedingsdriehoek werd ontwikkeld. De nieuwe voedingsdriehoek, die vandaag door VIGeZ werd…

    Lees meer