Contact us on 0491 35 13 29 or info@fenavian.be

Nieuws

Nieuws

  • Bewerkt vlees en welvaartziekten

    Rood vlees is er als vers en als bewerkt vlees, dat laatste met name als vleeswaren.  Het bevat veel bouwstoffen en heeft en hoge voedingswaarde. Bewerkt vlees is vlees dat een verandering (bewerking) heeft ondergaan door pekelen, drogen, fermenteren, roken of een ander proces, om een specifiek vleesproduct te maken/bereiden, de smaak te…

    Lees meer
  • Wij blijven vechten voor onze beroepen!

    Juni 2018 We stuurden een open brief aan mevrouw Hilde Crevits, minister van onderwijs. #sharingiscaring Beste mevrouw Crevits, Geachte minister, Mogen onze leerlingen nog even genieten? Een aantal maanden geleden werd onze voedingssector en vooral de vleesverwerkende ambachten bijna letterlijk opgeschrikt door de nieuwe voedingsdriehoek. Daarbij werd vlees in dezelfde…

    Lees meer
  • Fenavian vecht voor een beter imago van vleeswaren: Fenavian is partner in het Inflood project

    Fenavian liet zich bij de lancering van de nieuwe voedingsdriehoek nog bijzonder kritisch uit over de boodschap tot vleesmatiging die erin vervat zit. ‘De sectorfederatie stelt zich ernstige vragen bij zowel de inhoud als de vorm van het model en het proces waarmee de nieuwe voedingsdriehoek werd ontwikkeld’, liet directeur…

    Lees meer
  • Wie beïnvloedt wat je eet?

    Welke impact hebben media en zelfverklaarde voedingsexperts op ons eetgedrag? Hoe kunnen voedingsdeskundigen effectiever communiceren over gezonde voeding? Dat willen Vlaamse wetenschappers uitzoeken. Maar moet dat samen met de voedingsindustrie? Heeft Kris –  ‘De Voedselzandloper’ – Verburgh zijn volk echt havermoutpap leren eten? Zitten Verburgh en Pascale Naessens met hun koolhydraatarme kost…

    Lees meer
  • Vleeswarenmakers vinden dat richtlijn voor gezonde broodjes verkeerd wordt weergegegeven

    Scholen moeten vlees en vleeswaren beperken in de brooddoos. Dit staat in de nieuwe richtlijnen voor broodjeslunch op school die het Vlaams Instituut Gezond Leven opstelde. De nieuwe richtlijnen werd opgesteld in samenspraak met onderwijspartners, vertegenwoordigers voor ouders en scholieren, de Unie van Belgische Cateraars, Nice, Fevia Vlaanderen, diëtisten en…

    Lees meer