Contact us on 0491 35 13 29 or info@fenavian.be

News

News

  • Fenavian défend le secteur – Les experts de la santé massacrent la viande transformée

    By in Nieuws on

    Il n’empêche, la recommandation du CSS visant les viandes transformées passe mal auprès des producteurs. « La charcuterie ne constitue pas un groupe d’aliments homogènes », proteste Anneleen Vandewynckel, directrice de Fenavian, fédération des charcutiers. « Voilà nos jambons maigres, nos pâtés et nos boudins de haute qualité, peu chargés…

    Read more
    by
  • Bewerkt vlees en welvaartziekten

    By in Nieuws on

    Rood vlees is er als vers en als bewerkt vlees, dat laatste met name als vleeswaren.  Het bevat veel bouwstoffen en heeft en hoge voedingswaarde. Bewerkt vlees is vlees dat een verandering (bewerking) heeft ondergaan door pekelen, drogen, fermenteren, roken of een ander proces, om een specifiek vleesproduct te maken/bereiden, de smaak te…

    Read more
    by
  • Wij blijven vechten voor onze beroepen!

    By in Nieuws on

    Juni 2018 We stuurden een open brief aan mevrouw Hilde Crevits, minister van onderwijs. #sharingiscaring Beste mevrouw Crevits, Geachte minister, Mogen onze leerlingen nog even genieten? Een aantal maanden geleden werd onze voedingssector en vooral de vleesverwerkende ambachten bijna letterlijk opgeschrikt door de nieuwe voedingsdriehoek. Daarbij werd vlees in dezelfde…

    Read more
    by
  • Fenavian vecht voor een beter imago van vleeswaren: Fenavian is partner in het Inflood project

    By in Nieuws, Uncategorised @en on

    Fenavian liet zich bij de lancering van de nieuwe voedingsdriehoek nog bijzonder kritisch uit over de boodschap tot vleesmatiging die erin vervat zit. ‘De sectorfederatie stelt zich ernstige vragen bij zowel de inhoud als de vorm van het model en het proces waarmee de nieuwe voedingsdriehoek werd ontwikkeld’, liet directeur…

    Read more
    by
  • Wie beïnvloedt wat je eet?

    By in Nieuws on

    Welke impact hebben media en zelfverklaarde voedingsexperts op ons eetgedrag? Hoe kunnen voedingsdeskundigen effectiever communiceren over gezonde voeding? Dat willen Vlaamse wetenschappers uitzoeken. Maar moet dat samen met de voedingsindustrie? Heeft Kris –  ‘De Voedselzandloper’ – Verburgh zijn volk echt havermoutpap leren eten? Zitten Verburgh en Pascale Naessens met hun koolhydraatarme kost…

    Read more
    by Melissa Augello

Become a member?

Sign up!